Официјално проверено

Тестиран квалитет од Австрија

АНДРОПИК ® е во согласност со законските барања на Уредбата за обележување храна, Уредбата за нутриционистичко одбележување на храна, уредбата за додатоци на храна и уредбата за пакување, како и законот за безбедност на храна и заштита на потрошувачите и прописите за обележување на храната во Република Р. Австрија. Во новиот формат на капсула ANDROPEAK® нема титаниум диоксид.

ANDROPEAK ® беше одобрен во јануари 2020 година од меѓународниот експерт за храна Dr.rer.nat. Ернст Милер (Закон за храна и дополнителна поддршка) со седиште во CH-8280 Кроицлинген како и од д-р Андреас Рајнхарт (РАЈНХАРТ Здружение на адвокати со седиште во Д-80333 Минхен) ја оцени и потврди продажбата за Австрија, Германија и Швајцарија. АНДРОПИК® е погоден за вегетаријанци и вегани благодарение на лушпата од капсула од зеленчук со концентратот на јаболко од спирулина.

Состојките на производот не содржат алергени кои се предмет на обележување според регулативата на ЕУ бр. 1169/2011, што може да предизвика реакција на алергија или нетолеранција. За повеќе информации за производот, прочитајте ги упатствата за употреба.

Агенцијата за храна и ветиринарство на Р.С.Македонија донесе мислење УП 1 бр.21-4546 од 02.02.2021год со кое се потврдува дека Андропеак е во согласност со пропишаните барање за безбедност на додатоците на исхрана и се става во промет на пазарот на Република Северна Македонија