Најчесто поставувани прашања:

Што е АНДРОПИК

AНДРОПИК ® е додаток на храна од зеленчук вклучува семе од тилчец, селен,
витамин Б6, железо и цинк. Секоја капсула АНДРОПИИК содржи 450mg сув екстракт од
Trigonella foenum graecum (тилчец). АНДРОПИК® поддржува нормално ниво на тестостерон
и формирање на сперма, го промовира транспортот на кислород во телото, а со тоа и
целиот енергетски метаболизам.

Што се додатоци во исхраната?

Додатоците во исхраната можат да го надоместат недостатокот на хранливи материи во
дневната исхрана, чиј недостаток може да доведе до симптоми на недостаток, па дури и до
сериозни нарушувања на организмот. Додатоци во исхраната може да бидат витамини, минерали
или концентрирани растителни екстракти.

Што е Trigonella foenum graecum?

Trigonella foenum graecum или тилчец (тилчец) е растение кое се одгледува во земји како Индија, Кина, Египет, Северна Африка и на Блискиот исток и е позната по своите заживувачки својства илјадници години.

Кои други состојки сè содржани во капсулата АНДРОПИК?

: Екстракт од семе од тилчец (73%) (Trigonella foenum-graecum), средство за обложување: Хидроксипропилметил-целулоза (лушпа од растителна капсула со боење Спирулина-концентрат од јаболко), цинк глуконат, сулфат на железо, Л-селенометионин, хидрохлорид на пиридоксин.

Кој може да го користи AНДРОПИК?

AНДРОПИК® е индициран за мажи постари од 18 години. Половина од дозата се препорачува за жени постари од 18 години. Препорачаната дневна доза не треба да се надминува. Производот не е погоден за деца, бремени жени и доилки.

Што е тестостерон?

Тестостеронот е машки полов хормон кој е важен за многу клучни функции во машкото тело.

Што прави тестостеронот?

Од една страна, тој е одговорен за андрогена активност (виталност и виталност) и, од друга страна, за анаболна активност (сила и состав на тело). Тестостеронот е потребен за развој на машкиот репродуктивен систем за време на пубертетот. Промовира формирање и одржување на секундарните сексуални карактеристики и е одговорен за производство на здрава сперма и семенска течност. Поради тестостеронот, мажите имаат влакна на телото и лицето, пошироки рамена, повеќе мускули и повеќе подлабоки гласови отколку жените.

Како е присутен тестостеронот во организмот?

Човечкото тело содржи 2-3% слободно циркулирачки тестостерон, 37-38% се слабо врзани за албумин, а остатокот е врзан за протеинот “Глобулин за врзување на хормони за секс” (SHBG). SHBG врзаниот тестостерон не е биолошки достапен.

Што е биолошко-слободен тестостерон и зошто е толку важен?

Тестостеронот постои во телото во слободна и врзана форма. Тестостеронот е од една страна силно врзан за „глобулинот што го врзува половиот хормон“ (SHBG), од друга страна слабо за човечкиот албумин. Биорасположивиот тестостерон е збир на слободен тестостерон и тестостерон кој е слабо и реверзибилно врзан за албумино. Нивото на биорасположив тестостерон укажува на тоа колку тестостерон е слободен за андрогени и колку е слободен за анаболна активност.

Што може негативно да влијае на нивото на тестостерон?

Емоционален стрес, преголема работа на работа, интензивна обука, но и физичка неактивност, прекумерна потрошувачка на алкохол, одредени болести, при земање на одредени лекови.

Дали AНДРОПИК ® соодејстува со лекови?

Не се познати интеракции со лекови. Во случај на несакана реакција, ве молиме контактирајте лекар.

Колкава е дозата и колку често треба да се зема АНДРОПИК?

Земете 1 – 2 капсули дневно со многу течност

Што се случува ако пропуштам капсула?

Не е забележана промена во ефикасноста во случај на една промашена доза. Се препорачува редовно внесување.

Што се случува ако ја надминете препорачаната дневна доза?

AНДРОПИК ® е додаток во исхраната од билки и предозирање не предизвикува никакви несакани ефекти. Меѓутоа, ако се појави несакан ефект, контактирајте лекар.

Дали АНДРОПИK е погоден и за вегетаријанци и вегани?

AНДРОПИК ® е безрезервно погоден за вегетаријанци и вегани, затоа што капсулите се обложени со растително-основан концентрат за спирулина-јаболко. ANDROPEAK ® исто така е ослободен од титаниум диоксид.

Дали е потребна посебна диета или промена на животниот стил?

Не, не се потребни ниту диети, ниту промени во животниот стил. Во принцип, се препорачува да се јаде балансирана, разновидна и здрава исхрана и да се ограничи потрошувачката на алкохол и никотин. Редовната обука го подобрува резултатот.

На вашето прашање сè уште не е соодветно одговорено? Тогаш нашиот тим ќе биде среќен да ви помогне од понеделник до петок во периодот од 9 до 14 часот. на телефон на 072228043